środa, 12 sierpnia 2015

Mrożony kong na upalne dni


Na dworze upały w tych godzinach lepiej nie wychodzić na dłuższe spacery z psem,w domu duszno i też jakoś nie mam zamiaru robić jakiś sztuczek więc postanowiłam w końcu zrobić jej dla ochłody mrożonego konga :) Dużo osób tak robi więc i w końcu my próbujemy :D 



Składniki  :

-ogórek 
 (kroimy w paseczki lub ścieramy na tarce)


-ser 
(kroimy w paseczki lub ścieramy na tarce)


-frolic
 (łamiemy na małe kawałki)


-wędzona ryba 
(bierzemy mięsko z ryby i UWAGA dokładnie usunąć ości ! sprawdzajcie po kilka razy nawet jak już nie będzie ich widać wymacać ;) ) 


-pasztet drobiowy 





 Wszystkie składniki wrzucamy do 1 miseczki i dodajemy łyżeczkę pasztetu by połączyć wszystkie składniki :)



Teraz dajemy troszkę pasztetu do małej dziurki 

Nasze składniki wkładamy do konga :)


I dziurę również zaklejamy pasztetem, owijamy w folię lub worek śniadaniowy by zapach nie przeszedł na inne jedzenie które mamy w zamrażalce 


Wkładamy i czekamy w zależności od tego jak bardzo ma być zamrożony ja dałam na 2h




GOTOWE ^.~




6 komentarzy:

  1. Ale jej przysmaki robisz :D Ja robię Dinowi lody bez konga bo debil nw co z nim robić xD

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. On jako Gentelnem po prostu nie chce sie pobrudzić ;p

      Usuń
  2. No no prawdziwy smakołyk. Pierwszy raz widzę takie połączenie ryba, warzywa i pasztet. My też często mrozimy kongi i powiem ci strzał w dziesiątkę. Jak najszybciej wypróbujemy twój przepis.
    Pozdrawiamy
    http://niszczycielsko.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tylko to było w lodówce xD Ale posmakowało ;p

      Usuń
  3. Fajny pomysł! :) Chetnie wyprobujemy, ale trzeba kupić rybę xD
    Pozdrawiamy! :)
    Nina & Figa

    figusiowyswiat.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Wow! To jest wersja full wypas :D
    Z pewnością się pokuszę i wypróbuję na Abi :)

    OdpowiedzUsuń