Na dworze upały w tych godzinach lepiej nie wychodzić na dłuższe spacery z psem,w domu duszno i też jakoś nie mam zamiaru robić jakiś sztuczek więc postanowiłam w końcu zrobić jej dla ochłody mrożonego konga :) Dużo osób tak robi więc i w końcu my próbujemy :D
Składniki :
-ogórek
(kroimy w paseczki lub ścieramy na tarce)
-ser
(kroimy w paseczki lub ścieramy na tarce)
-frolic
(łamiemy na małe kawałki)
-wędzona ryba
(bierzemy mięsko z ryby i UWAGA dokładnie usunąć ości ! sprawdzajcie po kilka razy nawet jak już nie będzie ich widać wymacać ;) )
-pasztet drobiowy
Wszystkie składniki wrzucamy do 1 miseczki i dodajemy łyżeczkę pasztetu by połączyć wszystkie składniki :)
Teraz dajemy troszkę pasztetu do małej dziurki
Nasze składniki wkładamy do konga :)
I dziurę również zaklejamy pasztetem, owijamy w folię lub worek śniadaniowy by zapach nie przeszedł na inne jedzenie które mamy w zamrażalce
Wkładamy i czekamy w zależności od tego jak bardzo ma być zamrożony ja dałam na 2h
GOTOWE ^.~
Ale jej przysmaki robisz :D Ja robię Dinowi lody bez konga bo debil nw co z nim robić xD
OdpowiedzUsuńOn jako Gentelnem po prostu nie chce sie pobrudzić ;p
UsuńNo no prawdziwy smakołyk. Pierwszy raz widzę takie połączenie ryba, warzywa i pasztet. My też często mrozimy kongi i powiem ci strzał w dziesiątkę. Jak najszybciej wypróbujemy twój przepis.
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy
http://niszczycielsko.blogspot.com
Tylko to było w lodówce xD Ale posmakowało ;p
UsuńFajny pomysł! :) Chetnie wyprobujemy, ale trzeba kupić rybę xD
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy! :)
Nina & Figa
figusiowyswiat.blogspot.com
Wow! To jest wersja full wypas :D
OdpowiedzUsuńZ pewnością się pokuszę i wypróbuję na Abi :)